Ombytning


Hos os kan du få ombyttet dit udenlandske kørekort. Betingelsen er, at du skal kunne følge undervisning på dansk eller engelsk og skal kunne gennemføre kontrollerende køreprøve på dansk eller engelsk. 

Hvis du har et kørekort fra enten et EU-land eller Island, Norge og Liechtenstein, kan du bruge det i Danmark. Du kan vælge at få det byttet til et dansk EU-kørekort uden at komme til kontrollerende køreprøve, hvis du har bopæl i Danmark.

Kørekortet kan også ombyttes til et dansk kørekort uden kontrollerende køreprøve, hvis det er udstedt i Australien Capitol Territory, Brasilien, Japan, kinesisk Taipei (Taiwan), Republikken Korea (Sydkorea), Rusland, Schweiz eller Ukraine, men du skal medbringe en lægeattest udstedt af din egen læge.   

Øvrige udenlandske kørekort kan først ombyttes efter en kontrollerende køreprøve. Læs mere om proceduren her. 

 

Hvor får du kørekortet?

Du skal henvende dig i et borgerservicecenter i en af landets kommuner for at få ombyttet dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort.

Du skal medbringe:

  • en lægeattest, som er udstedt af din egen læge
  • et fotografi
  • dit kørekort
  • et gyldigt pas.

Hvis du ikke er dansk eller nordisk statsborger, skal du medbringe en gyldig opholdstilladelse (eller opholdsbevis, hvis du er EU-borger).

Borgerservice kan samtidig kræve en oversættelse af dit kørekort. Oversættelsen skal være udstedt af en translatør eller en oversætter, som er godkendt af Rigspolitiet.

Har du ikke et gyldigt pas, skal du medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest samt billedlegitimation.

 

Udlændinge i Danmark

Hvis du er udlænding med midlertidig bopæl i Danmark, kan du bruge et internationalt kørekort eller et gyldigt udenlandsk kørekort. Hvis du ikke har det, kan du få udstedt et turistkørekort hos politiet.

Kontakt os

ombytning